Πληροφοριες αγωνων - Εγγραφες


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

 

O 3ος Ημιμαραθώνιος Ωρωπού – Oropos Seaside Race 2018 έρχεται !

 

Η Κ.Ε.Δ.Ω. (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ωρωπού) και η Ε.Τ.Α.Δ.Ω. (Επιτροπή  Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ωρωπού), στα πλαίσια της από κοινού διεξαγωγής, για τρίτη χρονιά, της διοργάνωσης «Ημιμαραθώνιος Ωρωπού – Oropos Seaside Race», την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, απευθύνουν πρόσκληση στους Εθελοντές.

 

Η συμμετοχή των εθελοντών σε μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις του Δήμου μας είναι ιδιαίτερα σημαντική για την προβολή του Ωρωπού και την ανάδειξη του ως τόπου φιλοξενίας μεγάλων εθνικών και διεθνών αθλητικών διοργανώσεων.

 

Οι εθελοντές που θα συμμετέχουν στην διοργάνωση, θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τόσο στη διάρκεια της προετοιμασίας, όσο και την ημέρα διεξαγωγής του Αγώνα.

 

Οι λειτουργικοί τομείς που θα απασχοληθούν οι εθελοντές είναι:

 

·        Υποστηρικτικές λειτουργίες:

 

o   Υπεύθυνοι για τη φύλαξη των ρούχων των αθλητών

o   Γραμματειακή υποστήριξη

o   Απονομές (Μετάλλια, Διπλώματα συμμετοχής)

·        Λειτουργίες Αθλήματος:

 o   Δείκτες – οδηγοί για τη διαδρομή

 o   Τροφοδοσία – σταθμοί ανεφοδιασμού

 

Εξυπηρέτηση αθλητών ΑμεΑ

Φέτος για δεύτερη φορά εντάσσουμε αγώνα δρόμου ΑμεΑ 1 χλμ. και  το κοινωνικό μήνυμα της διοργάνωσης είναι η «Ισότιμη Συμμετοχή ΑμεΑ στην Κοινωνία και τον Αθλητισμό».

 

Σας καλούμε όλους να υποστηρίξετε τη διοργάνωση του 3ου Ημιμαραθώνιου Ωρωπού, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 με την εθελοντική σας προσφορά, σε μια μοναδική γιορτή του «ευ αγωνίζεσθαι» και της  ευγενούς άμιλλας.

 

Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο ΚΑΠΗ Ν. Παλατίων, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 17:00, ώστε να καθοριστούν οι αρμοδιότητες του κάθε εθελοντή.

 

Στα πλαίσια της ευγενικής σας ανταπόκρισης θα δοθούν μπλουζάκια, αναμνηστικά και θα υπάρξει δημοσίευση της συμμετοχής σας.

 

Για να εγγραφείτε ως εθελοντής πατήστε ΕΔΩ.

 

 

 

 

0
0
0
s2smodern


Περιφέρεια Αττικής

Η διάδοση και ανάπτυξη του αθλητισμού και τα οφέλη που διαχέονται  στα ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας μέσα από τη μαζική συμμετοχή  σε αθλητικές δράσεις, αποτελούν προτεραιότητα για την περιφέρεια Αττικής.

Το αναπτυξιακό μοντέλο που έχει ως επίκεντρο τον πολίτη, αλλά και την ανάδειξη της Αττικής ως αθλητικό προορισμό, επιτυγχάνεται μέσα από συνεργασίες της Περιφέρειας με την ΓΓΑ, τις Ομοσπονδίες, τους Αθλητικούς Συλλόγους, τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τον Α΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο αυτό  η Περιφέρεια Αττικής θέτει υπό την αιγίδα της και στηρίζει τον 3ο Ημιμαραθώνιο Ωρωπού “OROPOS SEASIDE RACE 2018” που θα διεξαχθεί στις 21 Οκτωβρίου.

Ελπίζω οι πολίτες να αγκαλιάσουν αυτό το αθλητικό γεγονός και η συμμετοχή στον αγώνα να είναι μεγάλη.

Καλή επιτυχία σε όλους !!

 

 

 


Γενική Γραμματεία Αθλητισμού – BeActiveErasmus+

 

 

 

 

 

Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού είναι μια νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη. Η εβδομάδα θα δημιουργήσει νέες δραστηριότητες και επίσης θα αξιοποιήσει ήδη υφιστάμενες επιτυχείς πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό ή τοπικό πλαίσιο.
Αυτή η πανευρωπαϊκή εκστρατεία θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους Ευρωπαίους, ώστε να ενεργοποιηθούν (
#BeActiveκατά τη διάρκεια της εβδομάδας και για να ενθαρρυνθούν να παραμείνουν ενεργοί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

 

Ο αθλητισμός και η σωματική άσκηση συμβάλλουν σημαντικά στην ευεξία των ευρωπαίων πολιτών. Ωστόσο, το επίπεδο της σωματικής άσκησης παρουσιάζει αυτή τη στιγμή στασιμότητα και σε ορισμένες χώρες, ακόμη και υποχώρηση. Η ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού αποτελεί μια απάντηση στην πρόκληση αυτή. Η έλλειψη σωματικής άσκησης έχει όχι μόνο αρνητικές συνέπειες στην κοινωνία και στην υγεία των πολιτών, αλλά και οικονομικό κόστος. Επιπλέον, ο αθλητισμός έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τα μηνύματα ανεκτικότητας και την ιδιότητα του πολίτη σε όλη την Ευρώπη. Η προώθηση του ρόλου του αθλητισμού ως μέσου για την κοινωνική ένταξη θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των υφιστάμενων προκλήσεων στην ευρωπαϊκή κοινωνία.

 

 

 

 

0
0
0
s2smodern


 

OROPOS SEASIDE RACE 2016

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Διοργάνωση του 1ου Ημιμαραθώνιου Δρόμου «Oropos Seaside Race 2016»

 

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε ο 1ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Ωρωπού «Oropos Seaside Race 2016». Η διαδρομή του Ημιμαραθώνιου Δρόμου Ωρωπού είχε ως εκκίνηση την είσοδο των φέρυ - μποτ στη Σκάλα Ωρωπού, ακολούθησε όλο τον παραλιακό δρόμο μέχρι τους Αγίους Αποστόλους και τερμάτισε στην είσοδο του Πορθμείου στην Σκάλα Ωρωπού, όπου έλαβε χώρα και η απονομή των κυπέλλων και των μεταλλείων στους διακριθέντες αθλητές. Η συμμετοχή αθλητών, τόσο από το Δήμο μας, αλλά και απ’ όλο το Λεκανοπέδιο και άλλες περιοχές ήταν αθρόα και ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μας. Συνολικά συμμετείχαν περισσότεροι από 1000 αθλητές και παιδιά.

 

Αυτή η αναντίρρητα μεγαλειώδης παρουσία ήταν ένα μήνυμα πως ο Ωρωπός, που είναι ένας ιστορικός τόπος, έχει πάμπολλους φίλους, οι οποίοι θέλησαν να στηρίξουν μια προσπάθεια να αναδειχθεί η ομορφιά της φύσης του, η φιλοξενία των ανθρώπων του και ο πολιτισμός του που έρχεται από τα βάθη των αιώνων. Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης έκανε την παρακάτω δήλωση: «Σήμερα κάναμε μια αρχή. Μια υπέροχη αρχή και στόχος μας είναι τέτοιες συμμετοχικές εκδηλώσεις να μας συντροφεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και να γίνουν θεσμός τόσο στην Αττική, όσο και σε όλη την Ελλάδα. Στόχος μας είναι ο Ωρωπός της καρδιάς μας να ακούγεται παντού».

 

Για τον 1ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο Ωρωπού, με την ονομασία «Oropos Seaside Race 2016», συνεργάστηκαν η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ωρωπού (Ε.Τ.Α.Δ.Ω.), η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ωρωπού (Κ.Ε.Δ.Ω.) και πολλοί δημότες εθελοντές, προάγοντας την εθελοντική συμμετοχή στις αθλητικές διοργανώσεις. Επίσης, σημαντική ήταν η συμβολή των επιχειρηματιών του Δήμου μας, οι οποίοι υποστήριξαν τη προσπάθεια αυτή. Μέγας χορηγός του αγώνα ήταν η Εθνική Τράπεζα.

 

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΚΕΔΩ

ΔΑΒΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

 

 

 

0
0
0
s2smodern


 

OROPOS SEASIDE RACE 2017

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Διοργάνωση του 2ου Ημιμαραθώνιου Δρόμου «Oropos Seaside Race 2017»

 

 

 Αυτή η ενότητα είναι υπό κατασκευή.

0
0
0
s2smodern