Αιγιδα - Υποστηριξη

Αιγιδα - Υποστηριξη

Περιφέρεια Αττικής

Η διάδοση και ανάπτυξη του αθλητισμού και τα οφέλη που διαχέονται  στα ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας μέσα από τη μαζική συμμετοχή  σε αθλητικές δράσεις, αποτελούν προτεραιότητα για την περιφέρεια Αττικής.

Το αναπτυξιακό μοντέλο που έχει ως επίκεντρο τον πολίτη, αλλά και την ανάδειξη της Αττικής ως αθλητικό προορισμό, επιτυγχάνεται μέσα από συνεργασίες της Περιφέρειας με την ΓΓΑ, τις Ομοσπονδίες, τους Αθλητικούς Συλλόγους, τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τον Α΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο αυτό  η Περιφέρεια Αττικής θέτει υπό την αιγίδα της και στηρίζει τον 3ο Ημιμαραθώνιο Ωρωπού “OROPOS SEASIDE RACE 2018” που θα διεξαχθεί στις 21 Οκτωβρίου.

Ελπίζω οι πολίτες να αγκαλιάσουν αυτό το αθλητικό γεγονός και η συμμετοχή στον αγώνα να είναι μεγάλη.

Καλή επιτυχία σε όλους !!

 

 

 


Γενική Γραμματεία Αθλητισμού – BeActiveErasmus+

 

 

 

 

 

Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού είναι μια νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη. Η εβδομάδα θα δημιουργήσει νέες δραστηριότητες και επίσης θα αξιοποιήσει ήδη υφιστάμενες επιτυχείς πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό ή τοπικό πλαίσιο.
Αυτή η πανευρωπαϊκή εκστρατεία θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους Ευρωπαίους, ώστε να ενεργοποιηθούν (
#BeActiveκατά τη διάρκεια της εβδομάδας και για να ενθαρρυνθούν να παραμείνουν ενεργοί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

 

Ο αθλητισμός και η σωματική άσκηση συμβάλλουν σημαντικά στην ευεξία των ευρωπαίων πολιτών. Ωστόσο, το επίπεδο της σωματικής άσκησης παρουσιάζει αυτή τη στιγμή στασιμότητα και σε ορισμένες χώρες, ακόμη και υποχώρηση. Η ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού αποτελεί μια απάντηση στην πρόκληση αυτή. Η έλλειψη σωματικής άσκησης έχει όχι μόνο αρνητικές συνέπειες στην κοινωνία και στην υγεία των πολιτών, αλλά και οικονομικό κόστος. Επιπλέον, ο αθλητισμός έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τα μηνύματα ανεκτικότητας και την ιδιότητα του πολίτη σε όλη την Ευρώπη. Η προώθηση του ρόλου του αθλητισμού ως μέσου για την κοινωνική ένταξη θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των υφιστάμενων προκλήσεων στην ευρωπαϊκή κοινωνία.

 

 

 

 

0
0
0
s2smodern