Αιγιδα - Υποστηριξη


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

 

O 3ος Ημιμαραθώνιος Ωρωπού – Oropos Seaside Race 2018 έρχεται !

 

Η Κ.Ε.Δ.Ω. (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ωρωπού) και η Ε.Τ.Α.Δ.Ω. (Επιτροπή  Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ωρωπού), στα πλαίσια της από κοινού διεξαγωγής, για τρίτη χρονιά, της διοργάνωσης «Ημιμαραθώνιος Ωρωπού – Oropos Seaside Race», την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, απευθύνουν πρόσκληση στους Εθελοντές.

 

Η συμμετοχή των εθελοντών σε μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις του Δήμου μας είναι ιδιαίτερα σημαντική για την προβολή του Ωρωπού και την ανάδειξη του ως τόπου φιλοξενίας μεγάλων εθνικών και διεθνών αθλητικών διοργανώσεων.

 

Οι εθελοντές που θα συμμετέχουν στην διοργάνωση, θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τόσο στη διάρκεια της προετοιμασίας, όσο και την ημέρα διεξαγωγής του Αγώνα.

 

Οι λειτουργικοί τομείς που θα απασχοληθούν οι εθελοντές είναι:

 

·        Υποστηρικτικές λειτουργίες:

 

o   Υπεύθυνοι για τη φύλαξη των ρούχων των αθλητών

o   Γραμματειακή υποστήριξη

o   Απονομές (Μετάλλια, Διπλώματα συμμετοχής)

·        Λειτουργίες Αθλήματος:

 o   Δείκτες – οδηγοί για τη διαδρομή

 o   Τροφοδοσία – σταθμοί ανεφοδιασμού

 

Εξυπηρέτηση αθλητών ΑμεΑ

Φέτος για δεύτερη φορά εντάσσουμε αγώνα δρόμου ΑμεΑ 1 χλμ. και  το κοινωνικό μήνυμα της διοργάνωσης είναι η «Ισότιμη Συμμετοχή ΑμεΑ στην Κοινωνία και τον Αθλητισμό».

 

Σας καλούμε όλους να υποστηρίξετε τη διοργάνωση του 3ου Ημιμαραθώνιου Ωρωπού, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 με την εθελοντική σας προσφορά, σε μια μοναδική γιορτή του «ευ αγωνίζεσθαι» και της  ευγενούς άμιλλας.

 

Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο ΚΑΠΗ Ν. Παλατίων, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 17:00, ώστε να καθοριστούν οι αρμοδιότητες του κάθε εθελοντή.

 

Στα πλαίσια της ευγενικής σας ανταπόκρισης θα δοθούν μπλουζάκια, αναμνηστικά και θα υπάρξει δημοσίευση της συμμετοχής σας.

 

Για να εγγραφείτε ως εθελοντής πατήστε ΕΔΩ.

 

 

 

 

0
0
0
s2smodern


Περιφέρεια Αττικής

Η διάδοση και ανάπτυξη του αθλητισμού και τα οφέλη που διαχέονται  στα ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας μέσα από τη μαζική συμμετοχή  σε αθλητικές δράσεις, αποτελούν προτεραιότητα για την περιφέρεια Αττικής.

Το αναπτυξιακό μοντέλο που έχει ως επίκεντρο τον πολίτη, αλλά και την ανάδειξη της Αττικής ως αθλητικό προορισμό, επιτυγχάνεται μέσα από συνεργασίες της Περιφέρειας με την ΓΓΑ, τις Ομοσπονδίες, τους Αθλητικούς Συλλόγους, τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τον Α΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο αυτό  η Περιφέρεια Αττικής θέτει υπό την αιγίδα της και στηρίζει τον 3ο Ημιμαραθώνιο Ωρωπού “OROPOS SEASIDE RACE 2018” που θα διεξαχθεί στις 21 Οκτωβρίου.

Ελπίζω οι πολίτες να αγκαλιάσουν αυτό το αθλητικό γεγονός και η συμμετοχή στον αγώνα να είναι μεγάλη.

Καλή επιτυχία σε όλους !!

 

 

 


Γενική Γραμματεία Αθλητισμού – BeActiveErasmus+

 

 

 

 

 

Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού είναι μια νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη. Η εβδομάδα θα δημιουργήσει νέες δραστηριότητες και επίσης θα αξιοποιήσει ήδη υφιστάμενες επιτυχείς πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό ή τοπικό πλαίσιο.
Αυτή η πανευρωπαϊκή εκστρατεία θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους Ευρωπαίους, ώστε να ενεργοποιηθούν (
#BeActiveκατά τη διάρκεια της εβδομάδας και για να ενθαρρυνθούν να παραμείνουν ενεργοί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

 

Ο αθλητισμός και η σωματική άσκηση συμβάλλουν σημαντικά στην ευεξία των ευρωπαίων πολιτών. Ωστόσο, το επίπεδο της σωματικής άσκησης παρουσιάζει αυτή τη στιγμή στασιμότητα και σε ορισμένες χώρες, ακόμη και υποχώρηση. Η ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού αποτελεί μια απάντηση στην πρόκληση αυτή. Η έλλειψη σωματικής άσκησης έχει όχι μόνο αρνητικές συνέπειες στην κοινωνία και στην υγεία των πολιτών, αλλά και οικονομικό κόστος. Επιπλέον, ο αθλητισμός έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τα μηνύματα ανεκτικότητας και την ιδιότητα του πολίτη σε όλη την Ευρώπη. Η προώθηση του ρόλου του αθλητισμού ως μέσου για την κοινωνική ένταξη θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των υφιστάμενων προκλήσεων στην ευρωπαϊκή κοινωνία.

 

 


Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Μετεωρολογική υποστήριξη 3ου Ημιμαραθωνίου Ωρωπού - Oropos Seaside Race 2018
Αναμετάδοση μετεωρολογικών προβλέψεων για τη περιοχή παραλιακής διαδρομής Ημιμαραθωνίου & Αγώνων Δρόμου από Είσοδο Πορθμείου Σκάλας Ωρωπού - Χώρο στάθμευσης Αγίων Αποστόλων, Καλάμου - Είσοδο Πορθμείου Σκάλας Ωρωπού.

 


 

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι ο μεγαλύτερος μη κυβερνητικός οργανισμός στην Ελλάδα με σύνθετο έργο που βασίζεται στην εθελοντική δράση και την άμεση ανταπόκριση των πολιτών. Κινητοποιείται στοχεύοντας πάντα στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου σε περιόδους πολέμου και ειρήνης, στηρίζοντας τραυματίες, ασθενείς, πρόσφυγες, ηλικιωμένους, ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες και άτομα από κάθε ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού. Η δράση του έχει συνδεθεί με την επαγρύπνηση, την αλληλεγγύη και τη φιλαλληλία και είναι συνώνυμη της αφιλοκερδούς προσφοράς και της ανιδιοτέλειας.

Το  Σώμα  Εθελοντών  Σαμαρειτών, Διασωστών  & Ναυαγοσωστών του  Ελληνικού  Ερυθρού  Σταυρού,  δημιουργήθηκε το 1932 και αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική δύναμη Πρώτων  Βοηθειών  και  Διάσωσης  στην Ελλάδα, έτοιμη να δράσει σε περιπτώσεις φυσικών ή άλλων καταστροφών και σε κάθε είδους έκτακτη κατάσταση, όσο υπάρχουν άνθρωποι.

 

0
0
0
s2smodern


 

OROPOS SEASIDE RACE 2016

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Διοργάνωση του 1ου Ημιμαραθώνιου Δρόμου «Oropos Seaside Race 2016»

 

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε ο 1ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Ωρωπού «Oropos Seaside Race 2016». Η διαδρομή του Ημιμαραθώνιου Δρόμου Ωρωπού είχε ως εκκίνηση την είσοδο των φέρυ - μποτ στη Σκάλα Ωρωπού, ακολούθησε όλο τον παραλιακό δρόμο μέχρι τους Αγίους Αποστόλους και τερμάτισε στην είσοδο του Πορθμείου στην Σκάλα Ωρωπού, όπου έλαβε χώρα και η απονομή των κυπέλλων και των μεταλλείων στους διακριθέντες αθλητές. Η συμμετοχή αθλητών, τόσο από το Δήμο μας, αλλά και απ’ όλο το Λεκανοπέδιο και άλλες περιοχές ήταν αθρόα και ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μας. Συνολικά συμμετείχαν περισσότεροι από 1000 αθλητές και παιδιά.

 

Αυτή η αναντίρρητα μεγαλειώδης παρουσία ήταν ένα μήνυμα πως ο Ωρωπός, που είναι ένας ιστορικός τόπος, έχει πάμπολλους φίλους, οι οποίοι θέλησαν να στηρίξουν μια προσπάθεια να αναδειχθεί η ομορφιά της φύσης του, η φιλοξενία των ανθρώπων του και ο πολιτισμός του που έρχεται από τα βάθη των αιώνων. Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης έκανε την παρακάτω δήλωση: «Σήμερα κάναμε μια αρχή. Μια υπέροχη αρχή και στόχος μας είναι τέτοιες συμμετοχικές εκδηλώσεις να μας συντροφεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και να γίνουν θεσμός τόσο στην Αττική, όσο και σε όλη την Ελλάδα. Στόχος μας είναι ο Ωρωπός της καρδιάς μας να ακούγεται παντού».

 

Για τον 1ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο Ωρωπού, με την ονομασία «Oropos Seaside Race 2016», συνεργάστηκαν η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ωρωπού (Ε.Τ.Α.Δ.Ω.), η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ωρωπού (Κ.Ε.Δ.Ω.) και πολλοί δημότες εθελοντές, προάγοντας την εθελοντική συμμετοχή στις αθλητικές διοργανώσεις. Επίσης, σημαντική ήταν η συμβολή των επιχειρηματιών του Δήμου μας, οι οποίοι υποστήριξαν τη προσπάθεια αυτή. Μέγας χορηγός του αγώνα ήταν η Εθνική Τράπεζα.

 

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΚΕΔΩ

ΔΑΒΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

 

 

 

0
0
0
s2smodern


 

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

 

Διοργάνωση του 2ου Ημιμαραθώνιου Ωρωπού «OROPOS SEASIDE RACE 2017»

 

Η Κ.Ε.Δ.Ω. (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ωρωπού) και η Ε.Τ.Α.Δ.Ω. (Επιτροπή  Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ωρωπού) ανέλαβαν, για δεύτερη χρονιά, τη διοργάνωση, αλλά και αναβάθμιση σε ετήσιο θεσμό της αθλητικής διοργάνωσης «Ημιμαραθώνιος  Ωρωπού – Oropos Seaside Race». Το στοίχημα και η πρόκληση ήταν να γίνει o 2ος Ημιμαραθώνιος Ωρω    πού – Oropos Seaside Race 2017 μια μοναδική αθλητική γιορτή, με πανελλήνια απήχηση και να προβληθεί ο Δήμος Ωρωπού ως χώρος φιλοξενίας μεγάλων διοργανώσεων.

Συνοπτικά να αναφέρουμε ότι ο «1ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Ωρωπού - Oropos Seaside Race 2016» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016. Η διαδρομή του Ημιμαραθώνιου Δρόμου Ωρωπού είχε ως εκκίνηση την είσοδο του πορθμείου  στη Σκάλα Ωρωπού, ακολούθησε όλο τον παραλιακό δρόμο μέχρι τους Αγίους Αποστόλους και τερμάτισε στην είσοδο του Πορθμείου στην Σκάλα Ωρωπού, όπου έλαβε χώρα και η απονομή των κυπέλλων και των μεταλλείων στους διακριθέντες αθλητές. Η διαδρομή αυτή αποτελεί ουσιαστικά το στοιχείο που κάνει τον Ημιμαραθώνιο Ωρωπού να ξεχωρίζει και έχει αναδειχτεί από τους δρομείς – αθλητές ως  μια «μοναδικής ομορφιάς και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αθλητικά». Γι ‘ αυτό και η διαδρομή αυτή που αναπτύσσεται κατά μήκος του Ευβοϊκού είναι το ορόσημο και διακριτική αναφορά  (brand name) του θεσμού,  Oropos Seaside Race.

Η συμμετοχή αθλητών στην πρώτη διοργάνωση, τόσο από το Δήμο Ωρωπού, αλλά και απ’ όλο το Λεκανοπέδιο και άλλες περιοχές, ήταν αθρόα και ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, βάζοντας  «γερά θεμέλια» για τον 2ο Ημιμαραθώνιο.  Ανατρέχοντας στην ιστορία του Ωρωπού, ενός τόπου με μακραίωνη παράδοση, στις αθλητικές διοργανώσεις, αναδείξαμε αυτή την ιστορική συνέχεια, που έρχεται από τα βάθη των αιώνων, από τον 4ο αι. π.Χ. όπου, ως Δήμος Γραίας, ο Ωρωπός διογάνωνε κάθε χρόνο τα Μικρά και κάθε πέντε χρόνια τα Μεγάλα Αμφιάρεια. Η φιλοξενία των ανθρώπων του τόπου μας εκδηλώθηκε μέσα από την αθρόα προσέλευση των εθελοντών από όλες τις κοινότητες του Δήμου (11 κοινότητες) και φέτος αυτό το κύμα εθελοντισμού γιγαντώθηκε με συμμετοχές από Αθήνα και άλλες περιοχές εκτός Αττικής. Οι προβλέψεις του  Δημάρχου Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση επιβεβαιώθηκαν όταν έκανε στις 23 Οκτωβρίου 2016  τη δήλωση: «Σήμερα κάναμε μια αρχή. Μια υπέροχη αρχή και στόχος μας είναι, τέτοιες συμμετοχικές εκδηλώσεις, να μας συντροφεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και να γίνουν θεσμός, τόσο στην Αττική, όσο και σε όλη την Ελλάδα. Στόχος μας είναι ο Ωρωπός της καρδιάς μας να ακούγεται παντού».

Φέτος όμως η υλοποίηση του 2ου Ημιμαραθώνιου  Ωρωπού είχε να αντιμετωπίσει μια απρόβλεπτη και καταστροφική εξέλιξη.  Η καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε το Δήμο μας και ιδιαίτερα τις κοινότητες Καλάμου και Καπανδριτίου τον Αύγουστο, έθεσε όλη τη Δημοτική αρχή προ του διλήματος: να αντιμετωπιστεί η επόμενη ημέρα της καταστροφικής πυρκαγιάς, οι απώλειες σε περιουσίες, η καταστροφή του οικοσυστήματος, η αντιμετώπιση των αναγκών των συμπολιτών και η υποχρέωση να επανέλθουν σε μια όσο το δυνατόν φυσιολογική ζωή, το δυνατόν συντομότερο. Το έργο αυτό που ξεκίνησε την επόμενη ημέρα της πυρκαγιάς και βρίσκεται σήμερα σε πλήρη ανάπτυξη, δημιούργησε νέα δεδομένα στα οποία έπρεπε να αντεπεξέλθουμε όλοι και ιδίως να ληφθούν άμεσες αποφάσεις για τις πολιτιστικές και αθλητικές διοργανώσεις, που βρίσκονταν σε φάση υλοποίησης.  Τα αποτελέσματα του 2ου Ημιμαραθώνιου επιβραβεύουν τρόπο τινά την τολμηρή απόφαση πλήρους ανασύνταξης  του Δημάρχου μας κ. Θωμά Ρούσση και της Δημοτικής Αρχής, παράλληλα με τη άμεση αντιμετώπιση των σημαντικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την ανακούφιση και υποστήριξη των πληγέντων συνδημοτών μας.

Η συνέχιση του έργου προβολής και εξωστρέφειας του Δήμου Ωρωπού κρίθηκε πολλαπλά σημαντική για την τοπική κοινωνία και οικονομία, οπότε οι διοργανωτές ανέλαβαν στις αρχές Σεπτεμβρίου μια μεγάλη πρόκληση, να ξεπεράσουν τη περυσινή επιτυχία της διοργάνωσης, με τη συμμετοχή των αθλητών, η οποία μαζί με τη προσέλευση επισκεπτών, θα αποτελούσε μια πράξη υποστήριξης του Δήμου μας. Η γραμμή εκκίνησης του 2ου Ημιμαραθώνιου Ωρωπού θα ήταν πλέον όχι μόνον η γραμμή εκκίνησης του αγώνα, αλλά η γραμμή εκκίνησης μιας νέας εποχής για τον Δήμο Ωρωπού. Στόχος, μέσα από τη φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων, όχι μόνον να ανακάμψει, αλλά και να ηγηθεί δράσεων προβολής και ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

 

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

 

Η Κ.Ε.Δ.Ω. και η Ε.Τ.Α.Δ.Ω. σχεδίασαν την υλοποίηση της διοργάνωσης , ώστε μέσα σε περιορισμένο χρόνο να μπορούν να τρέχουν παράλληλα:

·         Η τεχνική οργάνωση και αντιμετώπιση των απαιτήσεων του αθλητικού γεγονότος την ημέρα της διοργάνωσης.

·         Η ένταξη του γεγονότος στον αστικό ιστό του Δήμου Ωρωπού, σε συνεργασία με το Δήμο Ωρωπού, το Λιμενικό Ταμείο και την Αστυνομία (ιδίως μέσα σ’ ένα εορταστικό τριήμερο με πολύ μεγάλη προσέλευση επισκεπτών).

·         Ο προϋπολογισμός για την κάλυψη των μεγάλων οικονομικών απαιτήσεων και η αναζήτηση χορηγικής υποστήριξης.

·         Η ανάπτυξη συνεργασιών, ώστε να ενδυναμωθεί  και να αποκτήσει πανελλήνια εμβέλεια και απήχηση και η προβολή του αθλητικού γεγονότος, ως δράσης ανάπτυξης του Μαζικού Αθλητισμού και του Αθλητικού Τουρισμού (Αιγίδα Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και ΕΟΤ).

·         Η επιστημονική υποστήριξη για τη διασφάλιση έναντι έκτακτων καιρικών φαινομένων της Ε.Μ.Υ. και η υγειονομική κάλυψη, την οποία υποστήριξε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, μαζί με τις άρτιες τοπικές υποδομές υγειονομικής κάλυψης που διαθέτει ο Δήμος Ωρωπού.

·         Οι καινοτομίες του 2ου Ημιμαραθώνιου με την ενσωμάτωση αγώνα δρόμου 1 χλμ ΑμεΑ και η κοινωνική διάσταση που έλαβε η διοργάνωση για την Ισότιμη Συμμετοχή ΑμεΑ στην Κοινωνία και τον Αθλητισμό (με την υποστήριξη της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ και της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ).  Ο σχεδιασμός για την προσέλευση και συμμετοχή δρομέων ΑμεΑ και θεατών ΑμεΑ ήταν ένα ξεχωριστό κομμάτι της διοργάνωσης, το οποίο σχεδιάστηκε τεχνικά σε κάθε λεπτομέρεια με την υποστήριξη του Δήμου Ωρωπού.

·         Η επικοινωνία και προβολή της διοργάνωσης, η οποία απέφερε μέσω των χορηγών επικοινωνίας, του τοπικού τύπου, αλλά και των Μ.Μ.Ε. πανελλήνιας εμβέλειας σημαντικότατα οφέλη, αναδεικνύοντας τον 2ο Ημιμαραθώνιο Ωρωπού ως το «τελικό τεστ πριν τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας». Παράλληλα, τα αποτελέσματα της επικοινωνιακής στρατηγικής είναι η πανελλήνια προβολή του Δήμου Ωρωπού και το ευρύτερο ενδιαφέρον που εκδήλωνεται από την επόμενη ημέρα του Ημιμαραθώνιου για τη διοργάνωση αθλητικών γεγονότων και τη φιλοξενία από το εξωτερικό αθλητικών ομίλων για το καλοκαίρι του 2018 (αθλητικός τουρισμός).

·         Η πιστοποίηση της ΚΕΔΩ, η υποστήριξη εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ωρωπού και  Ε.Ο.Τ., ώστε να επιτευχθεί η μεγιστοποίηση των  οφελημάτων από τη διοργάνωση. Επίσης η πρόσκληση αθλητικών διοργανώσεων ΑμεΑ, με τη συνεργασία των δύο Ομοσπονδιών ΑμεΑ και η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του Δήμου για το σκοπό αυτό.

·         Ο σχεδιασμός και η κατάθεση προς ένταξη σε σχετικά προγράμματα, των προτάσεων αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών του Δήμου και των χώρων που τους περιβάλλουν και η αξιοποίηση φυσικών σημείων για αθλητικές δραστηριότητες, όπως το παραλιακό μέτωπο του Ευβοϊκού, η Λιμνοθάλασσα Ωρωπού κλπ.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Την 25η Οκτωβρίου 2017, ημερομηνία που έκλεισε η πλατφόρμα εγγραφών στο site της διοργάνωσης  είχαν δηλώσει:

 

  • ·         21 χλμ  489 δρομείς
  • ·         10 χλμ  183 δρομείς
  • ·         5 χλμ  312 δρομείς
  • ·         1 χλμ   225 δρομείς
  • ·         1 χλμ ΑμεΑ 18 δρομείς

Την ημέρα της διοργάνωσης στη γραμμή εκκίνησης βρέθηκαν:

·         21 χλμ                   399 δρομείς  σε σύγκριση με το 2016, όπου  οι δρομείς ήταν 280

·         10 χλμ                   144            σε σύγκριση με το 2016, όπου οι δρομείς ήταν 138

·         5 χλμ                     267          σε σύγκριση με το 2016, όπου οι δρομείς ήταν 225

·         1 χλμ                     209          σε σύγκριση με το 2016, όπου οι δρομείς ήταν 190

·         1 χλμ ΑμεΑ                 6     

Σύνολο 1025 δρομείς  έναντι 833 το 2016 με έντονη αυξητική τάση στα 21 χλμ, στον οποίο συμμετείχαν αθλητές μεγάλων αποστάσεων, οι οποίοι επέλεξαν ειδικά τη διοργάνωση στον Ωρωπό για να κάνουν το τελικό τεστ των χρόνων και της φυσικής τους κατάστασης πριν από μεγάλες διοργανώσεις , όπως ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας ή ο Διεθνής Μαραθώνιος της Βερόνας.

Στη γραμμή εκκίνησης του 2ου  Ημιμαραθώνιου Ωρωπού – Oropos Seaside Race 2017 βρέθηκαν οι διακεκριμένοι αθλητές:

·         Μάνος Μούρτος στον αγώνα δρόμου 1 χλμ ΑμεΑ. Ο Ωρωπιώτης αθλητής στο παραολυμπιακό άθλημα Boccia και συγκεκριμένα:

Από το 2000 μέχρι το 2008 συμμετείχε στα πανελλήνια πρωταθλήματα του Boccia με συνεχείς νίκες με χρυσά και αργυρά μετάλλια. Συμμετείχε σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα στη Πορτογαλία, στο Βέλγιο και στη Βραζιλία και συμμετείχε στην Παραολυμπιάδα Αθήνα 2004 καταλαμβάνοντας την 9η θέση στην παγκόσμια κατάταξη του αθλήματος.

·         Ντενίζ Δημάκη, δρομέας, τριαθλήτρια και πρώτη στη γενική κατάταξη γυναικών του Ημιμαραθώνιου στη φετινή διοργάνωση. Έχει σπάσει ρεκόρ στην Ελλάδα με Ευρωπαϊκές διακρίσεις, τόσο στο τρίαθλο, όσο και στο δίαθλο. Δεκατρείς φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Τρίαθλο έχει κατακτήσει 11 μετάλλια σε Ευρωπαϊκά κύπελλα, εκ των οποίων 5 χρυσά. Ιδιαίτερη στιγμή η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα διάθλου το 2007 στη χώρα μας, στις Σέρρες. Σε παλαιότερη δήλωσή της αναφέρει ότι αισθάνθηκε δέος, όμως με την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2008 στο Πεκίνο και ρίγησε παρελαύνοντας με την Ελληνική σημαία στην τελετή έναρξης!

H Ντενίζ Δημάκη δήλωσε «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που θα συμμετέχω στο 2ο Ημιμαραθώνιο Ωρωπού, μια πολύ όμορφη διαδρομή. Σαν κάτοικος Ωρωπού, αισθάνομαι ότι τρέχω στο «σπίτι μου» και αυτό μου δίνει περισσότερη ώθηση και χαρά».

·         Γιώργος Μενής, Πρωταθλητής Ελλάδος στον Ημιμαραθώνιο το 2015 θα αγωνιστεί στα 10 χλμ. Φέτος ήρθε ιδιαίτερα φορμαρισμένος, έχοντας ήδη κατακτήσει την 2η θέση στον αγώνα 30 χλμ των Ιωαννίνων και την 3η στον Διεθνή Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, όπου ήταν και 1ος Έλληνας.

Ο Γιώργος Μενής δήλωσε "Ο αγώνας θα είναι μια γρήγορη προπόνηση, ένα καλό τεστ για μένα πριν τον Μαραθώνιο της Αθήνας που είναι ο μεγάλος μου στόχος για φέτος".

Εθελοντές

Βάσει των εγγραφών και της προσέλευσης, πριν και κατά την ημέρα του Ημιμαραθωνίου ανταποκρίθηκαν περίπου 100 εθελοντές, οι οποίοι κάλυψαν ανάγκες στη γραμματεία, τροφοδοσία, υδροδοσία και υποστήριξη των αθλητών, παρατεταγμένοι σ’ όλο το μήκος της διαδρομής και στις εισόδους των κάθετων δρόμων που ήταν κλειστοί από την αστυνομία, προς ενημέρωση των μετακινούμενων επισκεπτών και κατοίκων της περιοχής.

Ως εθελοντής μας τίμησε με την παρουσία η Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σύδνευ κα Εύα Χριστοδούλου

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ου ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ

Ο Ημιμαραθώνιος Ωρωπού με διακριτική ονομασία Oropos Seaside Race, ως αθλητικό γεγονός  στη δεύτερη χρονιά διοργάνωσης του, στόχευσε:

·         στην διάδοση της ανάγκης άθλησης  και υγιεινής διαβίωσης, μέσω της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Be Active, με εθνικό συντονιστή το φορέα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Be Active Hellas, υπό την αιγίδα του οποιου τέθηκε η διοργάνωση.

·         στην ενδυνάμωση του Μαζικού Αθλητισμού με τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, ιδίως των παιδιών και νέων, σε συνεργασία με όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης στον Ωρωπό (διευθυντές σχολείων, καθηγητές, δασκάλους και εξειδικευμένο προσωπικό, προπονητές, καθηγητές φυσικής αγωγής, κ.λπ).

·         στην ενσωμάτωση αγώνα 1 χλμ ΑμεΑ, με στόχο την «Ισότιμη συμμετοχή των ΑμεΑ στην Κοινωνία και τον Αθλητισμό» και τη συνεργασία με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ και Εθνική Αθλητική Συνομοσπονδία ΑμεΑ για τη φιλοξενία αθλητικών διοργανώσεων ΑμεΑ και ενημερωτικών δράσεων.

·         Την προβολή του Δήμου Ωρωπού, ως τόπου φιλοξενίας μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν τις προοπτικές ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού. Ως ποιοτικό προϊόν μπορεί να αποφέρει μακροπρόθεσμα  οφέλη στη τοπική κοινωνία και οικονομία και να συνδυαστεί με άλλα τουριστικά προϊόντα που μπορεί να αναπτυχθούν στην ευρύτερη περιοχή, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Πρέπει να αναφέρουμε  ότι ο Ωρωπός πληροί τις προϋποθέσεις για τα παρακάτω προϊόντα που υπάγονται στον αθλητικό τουρισμό: 

·         προπονητικό τουρισμό, που απαιτεί υποδομές, όπως γήπεδα, προπονητήρια, κλειστούς χώρους για αθλητικά σεμινάρια, παράλληλα με τις προπονήσεις και βέβαια υποδομές διαμονής και φιλοξενίας που να γειτνιάζουν με το χώρο προπόνησης. Να αναφέρουμε ότι ο αριθμός κλινών αυξήθηκε σημαντικά σε αριθμό και ποιότητα με τη λειτουργία πλήρως ανακαινισμένων ξενοδοχείων στο Κάλαμο Ωρωπού από τον Απρίλιο του 2018.

Να σημειώσουμε ότι, στον ελεύθερο χρόνο τους οι αθλητές συμπληρώνουν συχνά μετά την προπόνηση με δράσεις  τουρισμού περιπέτειας για τις οποίες διαθέτει πολλούς φυσικά διαμορφωμένους χώρους ο Ωρωπός και στο θαλάσσιο μέτωπο και στα δασικά συμπλέγματα του Δήμου (αναρρίχηση ορθοπλαγιάς, ποδήλατο βουνού, πεζοπορία κλπ.). 

·         τουρισμό αθλητικών διοργανώσεων, όπως αυτή του Ημιμαραθώνιου Ωρωπού, ο οποίος στοχεύει στον τουρίστα που ταξιδεύει για να παρακολουθήσει ως θεατής αθλητικούς αγώνες και την οµάδα ή τον αθλητή που ταξιδεύει για να λάβει µέρος σε αθλητικούς αγώνες. Οι διοργανώσεις μεγεθύνουν τα οφέλη τους, όσο αυξάνονται οι ημέρες διεξαγωγής και παραμονής (υποδομές διαμονής, διοργάνωσης παράλληλων εκδηλώσεων, ανάπτυξη ιστορικού περιηγητικού τουριστικού προϊόντος, city life & shopping, κλπ.).

·         τουρισμό αθλητικών δραστηριοτήτων, περιλαµβάνει τον τουρίστα που ταξιδεύει για να βιώσει την εµπειρία επαγγελµατικά παρεχόµενων αθλητικών δραστηριοτήτων (ανταγωνιστικών και µη) που λαµβάνουν χώρα: σε φυσικά τοπία ή σε αστικά τοπία ή σε συνδυασμό (μαραθώνιος δρόμος, τουρνουά ποδηλασίας, ράλυ αυτοκινήτων – μοτοσυκλέτας)

·         τουρισμό αθλητικής αναψυχής, περιλαµβάνει τον τουρίστα που ταξιδεύει για να απολαύσει τις διακοπές του, βελτιώνοντας παράλληλα την φυσική του κατάσταση. Ένα από τα κίνητρα επίσκεψης είναι οι διάφορες αθλητικές διοργανώσεις (θαλάσσιων αθλημάτων, αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού ή ποδηλατικοί αγώνες, αγώνες δρόμου κλπ), πάντα με τις ανάλογες υποδομές που διευκολύνουν τη διαμονή και την ενασχόληση των αθλητών και επισκεπτών κατά την παραμονή τους στον προορισμό. 

Το πλέον σημαντικό όφελος, με ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο, για την υλοποίηση των παραπάνω και την αναβάθμιση των υποδομών  του Δήμου Ωρωπού (Βελτίωση αθλητικών υποδομών, ανέγερση Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου, Ιnfo Center) είναι η πιστοποίηση της ΚΕΔΩ από το Τμ. Αθλητικού & Εναλλακτικού  Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ως φορέα δράσεων Αθλητικού Τουρισμού και Εναλλακτικών Δραστηριοτήτων Αθλητικής Αναψυχής. Η πιστοποίηση αυτή ορίζεται ως η γραμμή εκκίνησης μιας νέας στρατηγικής της ΚΕΔΩ, μέσω των 30 αθλητικών χώρων, των χώρων οργάνωσης παράλληλων εκδηλώσεων (ημερίδων, ενημερωτικών ομιλιών κλπ) που διαχειρίζεται στις 11 κοινότητες του Δήμου Ωρωπού και των αθλητικών διοργανώσεων τοπικής ή ευρύτερης εμβέλειας, στις οποίες είναι συνδιοργανωτής, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ο 2ος Ημιμαραθώνιος Ωρωπού κατόρθωσε, μέσω μιας πανελλήνιας εμβέλειας επικοινωνιακής  πολιτικής, να ξεπεράσει την τοπική διάσταση του γεγονότος και να στοχεύσει στα ανωτέρω με πολύ καλά αποτελέσματα. Σε αυτό συνηγορούν οι συμμετοχές, είτε σε ατομικό, είτε σε συλλογικό επίπεδο, όχι μόνον από όλη την Αττική, αλλά από όλη την Ελλάδα και μάλιστα περιοχές σε μεγάλεις αποστάσεις ή νησιά. Στο συνημμένο δελτίο τύπου αναφέρονται αρκετοί από τους συλλόγους αυτούς. Η εποχή που διοργανώνεται έχει επιλεγεί, ώστε να απέχει 2 ή 3 βδομάδες από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ώστε να αποτελεί, όπως φέτος ανέφερε η εφημερίδα «τα ΝΕΑ», το τελικό τέστ για τους αθλητές και δρομείς. Επίσης η επιλογή διεξαγωγής μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, εκτός καλοκαιρινής περιόδου, επιμηκύνει την τουριστική περίοδο και αναδεικνύει επιλεγμένα τουριστικά προϊόντα, εκτός του τουρισμού αναψυχής που ξεκινά μετά το Πάσχα στον Ωρωπό μέχρι τα μέσα περίπου Σεπτέμβρη (λαμβάνοντας υπόψη και τις καιρικές συνθήκες).

Οι τοπικές επιχειρήσεις, την ημέρα του Ημιμαραθώνιου, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσαν, είχαν ιδιαίτερη αύξηση επισκεψιμότητας, θεατών και αθλητών, όχι μόνον Αθηναίων, αλλά και γειτονικών περιοχών που παρέμειναν μέχρι το απόγευμα στον Ωρωπό και απόλαυσαν με υπέροχο καιρό το φαγητό και τον καφέ τους στα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, παραθαλάσιο μέτωπο του Ευβοϊκού.

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ω.

  ΔΑΒΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

 

 

0
0
0
s2smodern